Dagny Isberg - Massör, arbetshälsa, ergonomi

 

MEDICINSK MASSAGE

 

Behandlingen innefattar olika massagetekniker för ytliga såväl som djupa muskler samt bindväv, triggerpunktsterapi, stretching och funktionell träning. 


Händerna är det främsta verktyget i manuell medicin där terapeuten testar och undersöker musklers rörelseförmågor och tar sikte på att behandla rotorsaken till muskulära besvär.


Spänningshuvudvärk, stela axlar, ryggont, ländryggsbesvär, löparknä, musarm m.fl. är symtom på vanliga obalanser där medicinsk massageterapi är en kraftfull behandling som kan medverka till lösningen för att behandla och förebygga.


Medicinsk massageterapi tar även hänsyn till de kringliggande hälsofaktorerna runt din fysiska kropp som kan vara medverkande till att smärta och stelhet uppstår. Den muskulära expertisen kombineras därför med kunskaper inom personlig träning, ergonomi, stresshantering och coaching för att uppnå bäst möjliga resultat.

Tillsammans kommer vi fram till din individuella behandlingsplan.

 

ARBETSHÄLSA & ERGONOMI

  

Störningar i våra muskler och leder, det muskuloskeletala systemet, ligger på andraplats över orsaken till långtidssjukskrivning bland yrkesverksamma i Sverige. Det kan vi gemensamt ändra på! Som konsult kan ert företag anlita mig för insatser till ert förebyggande hälsoarbete.

 

Antalet muskuloskeletalasjukdomar ökar med åldern; en 56-64-åring har mer än fem gånger så hög risk för långvarig sjukfrånvaro som åldersgruppen 16-35 år. 


Mindre företag har färre men längre sjukfrånvaro. Större företag har fler men kortare sjukfall. Varje fall av långtidssjukfrånvaro uppskattas kosta arbetsgivaren runt 100 000 kronor i förlorad produktion och sjuklöner, vilket för de flesta är en oönskad och oväntad kostnad. Så det finns all anledning för arbetsgivare att göra vad man kan för att förebygga sjukfrånvaron på ett effektivt sätt.


Musklernas huvuduppgift är att skydda leden. När dessa inte orkar att upprätthålla sin funktion är risken stor att leden skadas och kan tex medföra artros. En muskel som inte fungerar som den skall, tex för att den är för spänd eller svag, ger smärta och värk. Vilket i sin tur slukar energi och vi blir trötta och presterar sämre. Både privat och i jobbet. Vi är inne i en ond spiral.


Hur får varje medarbetare kunskap kring vilka individuella förutsättningar de har för att orka jobba i sin yrkesroll genom hela karriären?


Insatserna som jag kan hjälpa er med kan exempelvis innebära:


 • utbildning i ergonomi kopplat till just era yrkesroller och arbetsförhållanden
 • föreläsning om, och inspiration till, rörelse i ett stillasittande arbetsliv
 • arbetsplatsbedömning
 • att fungera som extern hälsopartner för utveckling och inspiration till ert vidare hälso- och friskvårdsarbete, allt ifrån framtagning av den strategiska hälsoplanen till genomförande av konkreta aktiviteter såsom löpstegsteknikträning, mindfulness, massage.


.

 

HJÄRT-LUNGRÄDDNING

 

70% av alla hjärtstopp sker utanför sjukhus. Med en utbildning i Hjärt-lungräddning är du förberedd med kunskaper och kan hjälpa till att rädda liv när eller om olyckan inträffar.

Utbildningen genomförs på ditt jobb med kollegorna, eller hemma i ditt vardagsrum med familj och vännerna. 

.

Grundutbildning Hjärt-lungräddning (HLR) Vuxen-Samhälle

Utbildningen genomförs i enlighet med Svenska HLR-rådets riktlinjer och standardiserade utbildningsprogram baserat på senaste vetenskapen inom området (2021). Målgruppen är alla i samhället som vill lära sig HLR till vuxna.


Kursbeskrivning:

Kursen består till största delen praktisk träning.

Tidsåtgång 2 - 2,5 timme

Max 9 deltagare / grupp


Kursinnehåll:

 • Känna igen ett hjärtstopp
 • Medvetande och andningskontroll.
 • Larma.
 • HLR; kompressioner och inblåsningar
 • Hjärtstartare; att ansluta och använda
 • Åtgärder vid luftvägsstopp


Kompetenskort utfärdas till godkända deltagare.

Företag: Pris 4950 kr ex moms/grupp om max 9 deltagare.

Privat: Pris 495 kr/person inkl moms, min 5 deltagare. Reseersättning utgår vid resor utanför Kungsbacka.

 

FUNKTIONELL TRÄNING

 

HEMMA ELLER PÅ JOBBET - DIN KROPP BÄR DU ALLTID MED DIG


God styrka, stabilitet, rörlighet, koordination och balans utgör grunderna för en väl fungerande kropp. Få hjälp med individanpassad träning utifrån dina förutsättningar och mål. Kombineras fördelaktigt med ergonomisk rådgivning i din yrkesroll.


Hälsa skall vara kul. Därför är ofta en kombination av olika aktiviteter över tid, det som blir roligt. Det som är roligt blir av. Nu är du inne i den positiva hälsospiralen. Som kickstart eller stöd på vägen kan du ta hjälp av mig.


Boka en eller flera sessioner av följande moduler som alla, enskilt såväl som kombinerat, bidrar till att stärka din funktionella hälsa. Det vill säga det som gör att din kropp fungerar i vardagen, i livet, i jobbet eller i idrotten beroende på dina mål. 


 • Rörelseanalys - en helkroppsanalys av din individuella fysiska grundkapacitet 
 • Stavgångsteknik - glöm töntpensionärsstämpeln och få istället maximal utdelning av denna häftiga barmarksträning
 • Löpstegsteknik - när du vill säkerställa att din löpning blir en skadefri njutning
 • Ergonomiskt anpassad träning - aktiveringsövningar som stärker kroppens förutsättningar att hålla i just din yrkesroll


Är ni flera, ett kompisgäng eller kollegor på arbetsplatsen, kan vi göra ett urval av modulerna tillsammans! Skicka en förfrågan med era behov och önskemål, så tar vi fram ett upplägg som passar.


unsplash